Javni natječaj za provedbu projekta „Savjetovanje potrošača“ II./2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom financija i Gradom Zagrebom objavilo je dana 7. svibnja 2018. godine Javni natječaj za provedbu projekta „Savjetovanje potrošača" II./2018. Prijave je moguće podnijeti do 6. lipnja 2018. godine.

Cilj projekta je doprinijeti izravnom rješavanju konkretnih potreba potrošača dodjelom financijske podrške udrugama koje djeluju u području zaštite potrošača u Republici Hrvatskoj radi unaprjeđenja zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača u Republici Hrvatskoj.

Ove godine po prvi put se financijska podrška dodjeljuje i za financijskog savjetnika.

Na Javni natječaj se mogu prijaviti sve udruge koje djeluju u području zaštite prava potrošača upisane u Registar neprofitnih organizacija i/ili vode transparentno financijsko poslovanje u skladu sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, koje su namjenski trošile prethodno dodijeljena sredstva iz javnih izvora, nisu u stečaju, ispunile su obveze vezane uz plaćanje doprinosa ili poreza, koje su u svom djelovanju neovisne o trgovcima, ne djeluju u okviru bilo koje vjerske ili političke opcije ili stranke, udruge čiji jedan od osnivača nije politička stranka, kao i udruge koje su uskladile svoje statute, sukladno odredbama Zakona o udrugama, te uz ispunjavanje ostalih uvjeta propisanih ovim Javnim natječajem.

Više informacija možete pronaći ovdje:

https://www.mingo.hr/page/javni-natjecaj-za-dodjelu-financijske-podrske-za-provedbu-projekta-savjetovanje-potrosaca-ii-2018